Kategoriarkiv: Kreativt

Noen travle uker

De siste ukene har det vært mye fint vær så det har blitt en del turer ut for å fotografere både natt og dag. Jeg har tatt en god del bilder av Melkeveien siden det var så klart ute. Det var tørt og lite vind så perfekte forhold samt at det var også helt mørkt uten at månen forstyrra med lyset sitt. Jeg har vært rundt på forskjellige steder. Mange nye steder så som Garborghode om natten og noen steder i Bjerkreim jeg ikke vet de lokale navnene på. Under kommer noen av bildene fra de siste par ukene.

Bildene under er alle tatt ved skulpturen av hodet til Arne Garborg på Undheim, rett ved Knudaheia hvor han bodde.

02oct16
Nordlyset sett fra Garborghodet på Undheim.

02oct16
Nordlyset sett fra Garborghodet i svarthvitt og høykant.

02oct16
Melkeveien og Garborghodet på Undheim.

Under kommer noen av bildene fra Bjerkreim. Igjen var det klar himmel og Melkeveien som sto i fokus.

03oct16
Melkeveien. Lyset nede til venstre er fra Vikeså.

03oct16
Samme motiv men denne gang i høykant.

03oct16
Her retta jeg linsa mot rett nord. Etter en runde i post kom jeg frem til bilde her. Det kom med både nordlys og noe ekstra lys fra byområdene mot nord.

Til slutt tar jeg med noen bilder fra det siste prosjektet mitt som er å lære meg mer om infrarød fotografering. Jeg gikk til innkjøp av et Hoya R72 – filter som viser det infrarøde lyset over 720mn. Det funker for nå men hvis det skulle vise seg å være noe jeg vil holde på med mer må jeg nok få konvertert et kamera. Det får jeg ta med tiden…

08oct16
Bildet over er tatt fra stranden helt øst ved vannet Oslandsvatnet i Bjerkreim. Etterarbeid er gjort i Adobe Lightroom.

Det ble med dette ene bilde men jeg skal lage til ett lengre innlegg om infrarød fotografering. Jeg leste meg opp ganske mye på det. Da kommer det flere bilder som jeg har tatt frem til nå.

Dråper og sånt

Etter å ha drevet på med å ta nesten bare røykbilder de siste ukene kom rastløsheten tilbake og det var på tide å lære noe nytt. Denne gang ble det å lære å ta bilder av dråper som faller i vann. De siste ukene har jeg også lært meg mer om bruken av Adobe Photoshop. Har stort sett holdt meg til Adobe Lightroom siden det har gjort jobben for meg men etter å ha brukt PS de siste ukene kommer jeg nok ikke til å slutte å bruke det. Har funnet flyten min nå med å gå først via LR og så eksportere bildene jeg vil jobbe videre med over til PS. Når det er sagt så blir ikke alle bildene mine med over dit. Naturbilder klarer jeg å gjøre ferdig i LR. Er mest når jeg skal være kreativ jeg ser behovet med PS.

Men altså – dråper. Det ble et lite prosjekt siden jeg måtte få tak i litt utstyr først. Så – etter en kjapp tur på Clas Ohlson kom jeg hjem med noen billige skåler som jeg mente kunne brukes. I etterkant så ser jeg at det stemte ikke helt for navnet på produsenten av skålen sto under og viste på mange av bildene og det gjorde at de bare kunne slettes med en gang. Det var først da jeg begynte med farger jeg klarte å skjule navnet men jeg må nok ut å handle litt igjen for å være helt sikker på å slippe unna. Jeg vil også ha en farget skål eller noe lignende. Oppsettet fant jeg ut av etter noe prøving og feiling. Jeg hadde lest på nettet om noen som brukte pipette for dråpene men det syntes jeg funket dårlig så jeg gikk for den andre løsningen jeg fant på nettet – en pose med vann som jeg deretter stakk et lite hull på. Da kom dråpene av seg selv og viktigst – på samme punkt. Da var fokus av bildet ivaretatt. Under her kommer et bildet av oppsettet mitt og jeg skal «forske» mer på dråpebilder i løpet av høsten og vinteren. Må bare vente på det dårlige været skal begynne for godt…

Oppsett_Dråper
Linsen jeg brukte var ei Sigma 105mm Macro, en Canon Speedlite 580EX II (blits) og kameraet var Canon EOS 5D Mark III. Alle bildene tok jeg med fjernkontroll så jeg skulle slippe rystelser i kameraet.

Her under kommer et par av bildene fra dråpeprosjektet mitt.

Røyk og sånn

I helga fikk jeg en idé. Jeg ville lære meg teknikken om røykfotografering. Som tenkt så gjort. Idag fikk jeg tak i det jeg trengte som jeg ikke hadde av utstyr og skred til verket. Noe småkrøll var det og jeg har erfart at for 1 bra bilde er det ihvertfall minst 20 som går i dunken. Røyken går ikke der jeg vil men heller der den vil og da blir det ikke alltid like bra. Nå kan en jo si at det er noe av spenningen og den er grei. En annen ting jeg har sett frem til siden idéen kom er all jeg kan gjøre i post. Leke med farger og sette bilder sammen blant annet. Idag var første gang men det blir garantert ikke siste for dette likte jeg. Her under kommer noen av bildene fra dagens seanse.