Månedlige arkiver: april 2014

Brann på Edlandsfjellet på Ålgård

På grunn av en engangsgrill ble det brann på Edlandsfjellet på Ålgård i ettermiddag. Siden jeg er født nysgjerrig endte det opp med at jeg kjørte ut for å ta noen bilder. Politiet hadde stengt veien jeg egentlig ville kjøre så jeg endte opp på Skurve hvor jeg parkerte bilen og gikk til fjells. Det var egentlig ikke så dumt siden jeg da fikk et greit oversiktsbilde av brannen som var hovedsaklig på baksiden av fjellet. Været var flott med 21 grader og sol fra klar himmel.

Brann_Edlandsfjellet_27Apr14 (1 of 1)

Brann_Edlandsfjellet_27Apr14_Heli_2 (1 of 1)

Startrail og nordlys

Reiste ut i natt for å ta et startrailbilde men jeg visste ikke helt hvor jeg skulle ta det så jeg endte opp med å kjøre inn til Kydland for å se hvordan det var der på nattestid. Var ikke helt fornøyd så jeg reiste videre og fant meg et sted ved Veen i Bjerkreim Kommune. Så bare en bil på to timer der så en kan vel trygt si at det var stille og mørkt der inne. Er vel også naturlig med lite trafikk når jeg begynte å ta bilder klokken rett før halv ett i natt. Nedturen med å at bilder på denne tiden av året er at mørket er så kort så en har begrensa tid til å ta bildene på samt i natt sto månen opp rett før klokken to.

Startrail_Eksportert (1 of 1) Startrail 21 April 2014 Veen

Når jeg avslutta startrailen min så jeg at det var tendenser til nordlys ute så da var det bare å kaste seg i bilen å forflytte seg til et bedre sted. Jeg hadde ikke forventa nordlys igår siden forventa KP – index viste 4. Har vært ute før med 4 og da har jeg ikke sett noe. Må være 5 eller høyere for å være noenlunde sikker her sør og hadde jeg ikke hatt kameraet med igår hadde jeg ikke sett noe for jeg måtte ta et prøvebilde før jeg var sikker. Jeg så i sidesynet at noe beveget seg over himmelen men klarte ikke å se noe før bilde kom frem og det var ikke rare greiene men her i traktene kan en ikke være kresen på nordlys. En flare var stort sett det som viste seg.

Nordlys_21Apr14 (1 of 1)Nordlys 21 April 2014 Høle

Nattetur

I går kveld reiste jeg ut for å få med meg en av de siste (regner jeg med på en stund…?) klare nettene med ingen skyer eller vind. Den nærmeste plassen jeg vet om som ikke er for langt unna å kjøre for å få lite lysstøy en kveld er i passet mellom Byrkjedal og Maudal. Målet i går var å se om jeg fikk til Astrotracen. Siden jeg hadde med en kompis som skulle tidlig opp neste morgen var vi der ikke mer enn rett over en time. Jeg kunne nok vært der mere men det får komme neste gang. Lærdommen igår er at at den er laget for lengre eksponeringer. Jeg brukte for korte så jeg når jeg kom hjem så neste test blir med ei 200 mm – linse og lengre eksponeringer. Ingen av de bildene jeg tok under testen min ble noe særlig så de to som ligger under her tok jeg underveis.

Litt måne (1 of 1)

Under kommer et bilde med to striper på øverst til høyre. De er fra satelitter men jeg er ikke sikker på hvilke. Jeg fant de samme to stripene på et bilde jeg tok i fjor høst utenfor Mandal. Retningen er den samme har jeg sett på begge bildene.

To striper (1 of 1)