Månedlige arkiver: mai 2014

Bleiefossen i Maudal

Igår kveld reiste jeg inn til Maudal for å ta biler av Bleiefossen som ligger der. Jeg har visst om fossen i noen år men aldri tatt bilder av den. Igår var været bra og jeg hadde ingen andre planer så da var det bare å ta turen. Jeg tipper at fossen er rundt om 50 – 60 meter høy men som sagt det er tipping. Det var ikke det letteste å komme helt inntil den å ta bildene for det var en «del» vanndamp fra trykket i fossen så linsene mine ble våte men jeg fant da noen gode plasser å ta bilder fra etterhvert. Nedenfor kommer noen av bildene fra turen.

På turen hjem kjørte jeg innom å tok bilde av et tre jeg vet om som ligger ved Fv 213. Et av bildene kommer under.

Tre_Farger_26may14 (1 of 1)-2

Børaunen

Hadde meg en runde ut til Børaunen i Randaberg i går kveld. Hadde ikke vært der før så jeg ville ta meg en tur å se hvordan det så ut der. Må bare si i etterkant at der vil jeg igjen. Flott natur og mange gamle steingarder å se. Når jeg reiste ut så det ut som om solen skulle gi meg en liten solnedgang men dessverre forsvant den i skyene så det ble ikke helt som jeg hade tenkt meg meg men det gir meg jo bare en anledning til å reise ut igjen. Nedenfor kommer noen bilder fra turen.

Brokke – Suleskard

Igår reiste jeg til fjells for å kjøre veien mellom Suleskard og Brokke. De åpnet veien for to dager siden på grunn av mye snø så jeg ville se hvor mye det var snakk om. Akkurat som forrige helg når jeg kjørte til Lysebotn. Jeg kjørte opp på ettermiddagen for jeg ville ha ettermiddagssolen. Liker best lyset som kommer da. Nedenfor kommer noen av bildene jeg tok igår.

To turer i helgen som var

I helgen kjørte jeg til Lysebotn på lørdagen og søndag gikk jeg opp til dammen ved Maudal Kraftverk. Lysebotn kjørte jeg til fordi veien åpna dagen før for sommeren. Det var 17 Mai og jeg hadde ingen planer så da var det bare å kjøre opp dit sammen med en kompis. Kameraet var med og lite folk var det ute. Klart, vi starta jo kl 0600 om morgenen så det skulle jo bare mangle at det var lite folk. Jeg ville se de store brøytekantene og knipse noen bilder samt ta meg en tur ned i Lysebotn. Har en idè til et bilde så jeg måtte se hvordan det så ut der jeg hadde tenkt å ta det fra. Var ikke helt fornøyd så jeg må ta turen inn en annen gang å se meg mer omkring. Se galleriet nedenfor for bilder fra turen!

Søndag ettermiddag reiste jeg inn til Maudal. Det var varmt ute og jeg ville gå en tur jeg ikke hadde gått før og da endte jeg opp ved Maudal Kraftverk. Der var det bare å parkere bilen å labbe avgårde. Naturen rundt er flott og jeg så en foss på vei opp som jeg skal tilbake til å ta bilder av ved en senere anledning. Noen bilder fra turen kommer under her!

Sogndalstrand

Hadde meg en runde ned til Sogndalstrand i ettermiddag. Det er et lite tettsted sør i Rogaland helt ved kysten som ble fredet i 2005 og det er mange flotte gamle bygninger som er verdt å ta en kikk på samt bare å rusle rundt å slappe av. Jeg hadde med meg min nyinnkjøpte 50mm fra Sigma og ei 24 – 105mm fra Canon nedover. Det ble stort sett til at jeg tok flest bilder med Sigmaen. Mest fordi jeg ville teste den skikkelig. Er så langt veldig fornøyd med mitt siste innkjøp! Været var helt greit med noe vind og overskyet.


Her er et lite galleri av noen av bildene jeg tok idag. Alle er tatt med Sigma 50mm F/1.4 Art.

Åna Sira (1 of 1)-001
Avslutter med dette bildet fra Åna Sira.

En liten test

Kjøpte meg et nytt objektiv i dag – Sigma 50mm F/1.4 DG HSM Art som kom for ikke lenge siden. Jeg har hatt lyst på ei god «50mm» – linse lenge nå så da denne kom og kritikken var overveldene god bestemte jeg meg for at denne skulle jeg ha. Jeg reiste ut i kveld for å ta en kjapp test av linsen men det var så kald vind at jeg tar en ny tur i morgen. Fikk ikke testa den slik jeg ville. Under kommer et bilde fra turen i kveld som gikk inn til Indre Lima på Gjesdal.

Indre Lima (1 of 1)-2