Månedlige arkiver: august 2014

Melkeveien

Igår kveld reiste jeg opp til Giljastølen for å ta noen bilder av Melkeveien. Nå er det meldt om regn og vind fremover så derfor må jeg bare få utnytta det fine været som var. Når jeg kom opp var det helt stjerneklart samt ingen vind. Den tok seg opp den påfølgende timen så det ble bare en kort tur opp men noen bilder fikk jeg tatt. Under kommer et par av bildene fra nattens tur.

Nordlys

I natt reiste jeg opp til Rosskreppfjorden i Aust – Agder for å ta nordlysbilder. For å få de beste bildene må en reise bort i fra byenes lysforurensing og da ble det opp dit. Jeg var der for noen uker siden og tok startrailbilde og da bet jeg meg merke i at der var det mørkt og en er høyt oppe på fjellet. Det eneste som irriterer litt er et lite lys over ei dør på toppen av demningen men det ødelegger ikke noe særlig for bildene. I natt var jeg nesten helt alene der oppe. Det var en bobil der samt noen parkerte biler men jeg så ingen andre som var ute mens jeg var der.

Årsaken til å reise ut i natt var den varslede nordlysstormen på Kp5 og muligens opp på Kp6. For at vi i sør skal se nordlys må det være over Kp5 og helst bør en komme seg opp i fjellheimen slik at en kommer langt bort fra kunstig lys.

Skjermbilde 2014-08-28 kl. 15.37.48

Forholdene i natt var perfekte med helt klar himmel uten måne og nesten ingen vind. Siden høsten er i anmarsj er også temperaturen i ferd med å synke og i natt var det på det kaldeste jeg så i bilen helt ned i 4 grader. Godt var det at jeg hadde pakka med meg en god boblejakke samt hankser og lue. Jeg trengte det for det blir fort noe kjølig når en står i ro over lengre tid. Alle bildene jeg tok tok jeg på 35mm i stedet for 16mm som jeg hadde tenkt. Av en eller annen skrudd grunn merka jeg ikke det der oppe. Var nok mye trøttere enn jeg trodde. Det har vært noen travle dager på jobb i det siste og litt lite søvn. Nedenfor kommer to av bildene jeg tok i natt.

Oppsamlingsheat

De siste ukene har jeg vært ute noen turer å fotografert men jeg har ikke oppdatert siden her noe. Har vært travelt med jobb og turer så derfor kommer det et lite oppsamlingsheat med bilder fra de siste to – tre ukene nå.