Veien mellom Sira og Tonstad i Vest – Agder. 23 Juni 13

Idag gikk turen ned til Sira og Tonstad i Vest – Agder. En kollega nevnte engang at veien mellom de to stedene burde jeg kjøre. Veien var så lite brukt at det grodde mose på veien sa han. Det pirret jo min nysgjerrighet så idag kjørte jeg avsted.

Etter en time på E39 kjørte jeg av og inn på Riksvei 467 som bare varte gjennom Sira sentrum. Deretter kjørte jeg videre på Fylkesvei 901 mot Tonstad. Veien var stort sett smal med plass til en bil i bredden. Noen spredte biler var det men stort sett kjørte jeg alene i skogen. I begynnelsen og i slutten av veien var det asfalt men i midten var det grus.

Traff noen lokale da jeg holdt på å ta bilder og de var nysgjerrige på hva jeg holdt på med. Jeg svarte villig bort at jeg bare tok bilder på hobbybasis. De kunne fortelle at ikke mange kjørte den veien bortsett fra de lokale men noen turister fant veien og en og annen semi – trailer som hadde stolt for mye på gps’n.

Canon EOS 5D MArk III, Canon EF 24mm F1.4, F14, ISO100 og 1/6 sekund lukkertid.

Canon EOS 5D MArk III, Canon EF 24mm F1.4, F14, ISO100 og 1/6 sekund lukkertid.

Jeg likte meg der på den smale veien. Kjørte i flott grønn skog hele veien med mye å se på. På høyre side av veien lå Sirdalsvatnet omringet av skog og høye fjell. Jeg var jo ute etter noen motiv å ta bilder av. Fant omsider et som jeg likte. Jeg liker av en eller annen grunn å ta bilder av vann, elver og fosser. Så da denne fossen her åpenbarte seg var det bare å stoppe å ta frem kamerautstyret.

Canon EOS 5D Mark III, Canon EF 24mm F1.4, F11, ISO100 og 71 sekund lukkertid.

Canon EOS 5D Mark III, Canon EF 24mm F1.4, F11, ISO100 og 71 sekund lukkertid.

Været idag var ikke helt stabilt så jeg ble nødt til å avbryte før jeg hadde tatt alle bildene jeg ville. Ville egentlig gå oppover elva å se hvordan det var der men det droppa jeg å kjørte videre. Utstyret jeg bruker er vanntett men når det regner har det en tendens til å komme små dråper på linsa eller filteret så når regnet kommer er det bare å pakke sammen. Noen små stopp ble det men fant egentlig ikke noe motiv før denne elva her dukka opp. Siden veien var så smal gikk det ikke an å parkere rett ved siden av så jeg ble nødt til å gå tilbake et stykke men sånn er det i blant. Heldigvis var det opphold akkurat da så jeg fikk knipsa to bilder før det begynte å dryppe igjen.

Canon EOS 5D Mark III, Canon EF 24mm F1.4, F13, ISO100 og 90 sekunder lukkertid.

Canon EOS 5D Mark III, Canon EF 24mm F1.4, F13, ISO100 og 90 sekunder lukkertid.

Jeg så mange flere motiver etter dette men hovedtyngden av regnet hadde spart seg til kvelden så jeg bare noterte meg bak øret hvor jeg kan reise neste gang. Kjørte opp til Sirdal og nedover Hunnedalen før jeg var hjemme på Sandnes igjen.

Hadde planer om å ta bilder av «Supermånen» i kveld men siden der er overskya og regner ute glipper den muligheten dessverre. Ny sjanse i august neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.