Prekestolen

Hadde meg en spontan tur opp til Prekestolmassivet i går kveld. Jeg ville ha solen i ryggen og jeg regnet med at det var litt mindre folk da. Vel – solen var i ryggen og litt mindre folk var det men det ble noe køgåing til tider. Var mange turister som skulle ut men også en del som skulle inn. Basert på de forskjellige tungemål jeg hørte så var det en overvekt av utlendinger – spanjoler, russere, polakker, kinesere, osv. Min plan var å gå til toppen av fjellet som ligger på utsiden av Prekestolen for å ta noen bilder derfra. Jeg har vært utallige ganger på Prekestolen men på det fjellet hadde jeg ikke vært. Frem til i går. I begynnelsen går en samme rute som alle andre men så tar en av på en ny sti rett etter de små tjernene som ligger en time innover. Derfra går det opp igjennom et lite skar før en når toppen og da får en en flott utsikt innover i Lysefjorden og ned på Prekestolen. Jeg traff bare to stykker på stien opp der så det var en stille og fredelig tur opp til toppen. Det fleste går «motorveien» innover. Tror nok at neste gang jeg skal inn tar jeg samme rute (hvis jeg går alene).

Under kommer noen av bildene fra turen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.